Često postavljana pitanja

Ovdje ćete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja o tretiranju ožiljaka.

Da li će pomoću Contractubexa® ožiljak potpuno nestati?

Ne, ožiljak je trajan i nikada ne nestaje u potpunosti. Međutim, Contractubex® značajno smanjuje vidljivost ožiljaka. Važno je nastaviti s terapijom kroz duži period (od 3 do 6 mjeseci).

Kada ću uočiti prve znakove uspjeha s Contractubexom®?

Za tretiranje ožiljaka potrebno je strpljenje jer je ozlijeđenoj koži potrebno vrijeme da zaraste. Prvi znakovi uspjeha terapije Contractubexom® u pravilu se očituju kao smanjeno crvenilo, zategnutost i svrbež. Ali privremeni svrbež često je znak da ožiljak dobro zarasta i ne treba se odmah brinuti zbog toga.

Koliko dugo moram primjenjivati Contractubex®?

Za najbolje moguće rezultate Contractubex® treba primjenjivati od 2 do 3 puta dnevno tokom najmanje tri mjeseca. Po potrebi možete nastaviti s terapijom i do godine dana. Contractubex® se vrlo dobro podnosi, čak i uz dugotrajnu primjenu.

Da li se mogu šminkati tokom tretiranja Contractubexom®?

Svakako. Samo pazite da nanesete Contractubex® gel protiv ožiljaka prije nanošenja šminke. Na taj način će se aktivne supstance maksimalno upiti u kožu.

Da li je Contractubex® efikasan i kod starijih ožiljaka?

Da, mogu se tretirati čak i ožiljci stariji od godine dana. Neki stariji ožiljci se osuše i otvrdnu, a u tom slučaju treba utrljavati Contractubex® tri puta dnevno u periodu od najmanje šest mjeseci. Contractubex® može smanjiti visinu i crvenilo ožiljka i izgladiti tkivo pa ožiljak postaje manje upadljiv. Kombiniranjem Contractubexa s ultrazvučnom terapijom povećava se efikasnost.

Mogu li se djeca tretirati Contractubexom®?

Primjena gela u djece u dobi od 1 do 2 godine starosti dozvoljena je uz savjet liječnika.

Je li djelovanje Contractubexa® klinički dokazano?

Da, klinička efikasnost Contractubexa u sprečavanju i tretiranju ožiljaka dokazana je brojnim kliničkim ispitivanjima. Ljekari preporučuju i propisuju Contractubex®.

Gdje mogu kupiti Contractubex®?

Contractubex® možete kupiti u apoteci.